JAUNĀKĀS ZIŅAS no EDO Consult

06.septembris, 2017

ES struktūrfondu projektu izstrāde: rakstīt pašam vai uzticēt profesionāļiem?

Jūs vēlaties savas ieceres īstenošanai piesaistīt Eiropas fondus, bet prātojat, cik lietderīgi būtu projektu sagatavot pašam? Jums šķiet, ka tas ir grūti, jo ir jāizpēta visi ES fondu normatīvie akti un vadlīnijas? Turklāt noteikti esat dzirdējis, ka uzticēt to darīt citam, ir tīra naudas izmešana vējā! Esam sagatavojuši rakstu, lai kliedētu pieņēmumus un pastāstītu par ES projektu vadības pakalpojumu ieguvumiem. Izlasiet un pieņemiet kompetentu lēmumu!

Projektu izstrādes piedāvājums tirgū

Šajā tirgū konkurence ir augsta, turklāt sagatavot projektus piedāvā arī individuālie projektu rakstītāji. Individuālo speciālistu piesaistei varētu būt vairāki negatīvi aspekti vai riski:

  • tiek piedāvāta zemāka cena, bet ne vienmēr tiek nodrošināta augsta projektu izstrādes kvalitāte;
  • individuālo projektu rakstītāju nevar saukt pie atbildības par nekorekti izstrādāto projektu, ko nevar teikt par konsultāciju uzņēmumu;
  • sarežģītāk noteikt projekta rakstītāja profesionalitāti;
  • var būt grūtības kādā no projekta izstrādes posmiem, jo piesaistītais projekta rakstītājs nepārzina visus ES fondu normatīvos aktus;
  • var nākties pārmaksāt, ja projekts tiek sagatavots neprofesionāli un tas ir jāpārstrādā;
  • bet pats svarīgākais – tiks zaudēts laiks, lai radītu vai attīstību savu uzņēmumu.

Konsultāciju uzņēmumiem, tādiem kā “Edo Consult”, ir vairāk resursu profesionālu darbinieku atlasei un izglītošanai, turklāt pastāvīgi tiek veikta kvalitātes uzraudzība vairākos līmeņos pirms projekts tiek nodots klientam. Jūs saņemat drošības sajūtu un projektu, kura izstrādē ir ievērotas visas ES fondu normatīvo aktu prasības. Veiksmīgas ieceres īstenošanas priekšnoteikums ir laba ideja un profesionāli sagatavots projekts.

Ja izvēlaties projektu sagatavot pats, Jums cita starpā jārēķinās ar šādiem aspektiem:

  • jāiegulda daudz laika projekta izstrādes un īstenošanas monitoringam;
  • rūpīgi jāizpēta ES fondu normatīvie akti un vadlīnijas;
  • jānovērtē projekta komandas spējas realizēt iecerētā mēroga projektu;
  • jāplāno projekta izpildes laika grafiks, jānosaka izpildes riski, paredzamā naudas plūsma un citi faktori, kam nepieciešamas nopietnas ekonomikas un finanšu analīzes, kā arī projektu izstrādes zināšanas.

Varbūt tomēr secināt, ka prātīgāk būtu projekta vadību uzticēt profesionālim?

Ko var piedāvāt profesionālis?

“Edo Consult” speciālisti ir palīdzējuši īstenot ES struktūrfondu projektus, kuru skaits pārsniedz trīs simtus, tāpēc varam apgalvot, ka esam eksperti savā jomā. Vairāki Eiropas projekti 2016. un 2017. gadā jau ir veiksmīgi īstenoti. Mūsu klienti ir apmierināti, jo ar ES fondu palīdzību, attīstībā bija nepieciešams ieguldīt mazāk uzņēmumu līdzekļu. Eiropas projekti 2016. gadā tika sagatavoti arī nevalstiskajām organizācijām un zinātniskajām institūcijām, kas ir mūsu uzticīgie klienti, tāpat kā uzņēmumi, pašvaldības, biznesa uzsācēji, lauksaimniecības un zvejnieku saimniecības.

Projektu izstrāde ir vairāku posmu process

Ilggadējā pieredze ļāvusi mūsu komandai izprast projektu izstrādes nerakstītās nianses, tādējādi varam klientiem sniegt pārdomātu un kompetentu atbalstu visā projekta sagatavošanas gaitā līdz pat finansējuma saņemšanai. Mūsu klientu labās atsauksmes apliecina, ka ieguldītās rūpes atmaksājas. Uzticot sava projekta vadību speciālistam, Jūs iegūsiet laiku, ko citādi būtu veltījuši projekta izstrādes apgūšanai un normatīvo aktu izpētei.

Sazinieties ar mums, ja esat izvēlējies uzticēt sava projekta vadību profesionālim!